Home | Nieuws | DWS: ‘Tijd om aandelenrisico’s te verlagen’

DWS: ‘Tijd om aandelenrisico’s te verlagen’

De hoge inflatie zal voorlopig aanhouden en winstmarges zullen verslechteren. Volgens Christoph Schmidt, senior portfolio manager van DWS Concept Kaldemorgen, is het daarom verstandig om portefeuilles defensiever op te bouwen.

Tot dusver presteren aandelen en andere risicovolle activa goed dit jaar. Veel beleggers voorspellen dat de inflatie zal blijven dalen en dat een grote vertraging van de economie zal uitblijven. Schmidt zegt liever wat voorzichtiger te zijn. “Begin dit jaar gingen we ook in grote lijnen uit van dit scenario. Toen de markt echter ging vooruitlopen op renteverlagingen in de tweede jaarhelft, vonden wij dat voorbarig. Na de recente rally is het opwaartse potentieel voor de aandelenmarkt volgens ons beperkt.”

Voor DWS was dit de reden om de blootstelling aan de aandelenmarkt in haar eigen portefeuilles terug te brengen. Voornamelijk posities in groeisectoren zoals technologie en communicatiediensten zijn afgebouwd. Anderzijds zijn de belangen in meer defensieve sectoren zoals gezondheidszorg, nutsbedrijven en telecommunicatie juist versterkt.

https://www.investmentofficer.nl/nieuws/het-tijd-om-aandelenrisicos-te-verlagen?check_logged_in=1

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie