Home | Nieuws | DNB-president: beleggers moeten kans op renteverhoging niet onderschatten

DNB-president: beleggers moeten kans op renteverhoging niet onderschatten

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en ECB-bestuurslid, waarschuwt beleggers die verwachten dat de ECB de rente niet verder zal verhogen voor hun optimisme. Knot acht juist de kans groter dat de rente nog een keer wordt verhoogd.

Op 14 september vindt de vergadering plaats waarin het besluit over de renteverhoging zal plaatsvinden. De verhoging zou de tiende op rij zijn. Volgens Knot zal het “kantje boord” worden wat betreft dat besluit en hij is van mening dat het halen van de doelstelling van 2 procent inflatie eind 2025 “het absolute minimum” is.

“Ik zou me er duidelijk ongemakkelijk bij voelen wanneer die deadline nog verder zou verschuiven. En ik zou het niet zo erg vinden als de deadline een beetje naar voren schoof,” verklaart Knot. Tegelijkertijd zegt hij dat men moet waken voor “te veel pessimisme” als het gaat om de economie. “We hebben het hier over zwakte en niet over een regelrechte recessie.”

Lees hier meer: https://www.telegraaf.nl/financieel/470993091/dnb-president-klaas-knot-waarschuwt-voor-mogelijk-nieuwe-renteverhoging

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie