Home | Nieuws | DNB: Nederlandse huishoudens presteren opnieuw goed met beleggen

DNB: Nederlandse huishoudens presteren opnieuw goed met beleggen

De Nederlandsche Bank heeft onthuld dat de waarde van beleggingen van Nederlandse huishoudens ook in het tweede kwartaal van 2023 is gestegen. Door een stijging van €5,1 miljard (3,2 procent) is de totale waarde van de beleggingen gestegen naar €165,9 miljard. De stijging is geheel te danken aan koerswinsten.

De waardestijging is iets lager dan de €7,7 miljard die in het eerste kwartaal werd gemeten. Desalniettemin betekenen de recente cijfers dat Nederlandse huishoudens nu drie kwartalen op rij groene cijfers noteren. Dat mocht ook wel na de forse verliezen die zijn geleden in de eerste drie kwartalen van 2022.

De totale waarde van de beursgenoteerde aandelen die in het bezit zijn van Nederlandse huishoudens steeg met €1,6 miljard (2,9 procent) tot €57,2 miljard. De posities in beleggingsfondsen stegen met €3 miljard tot een totaal van €103,1 miljard (3,0 procent). Ook obligaties zaten in de lift. Het bezit onder Nederlandse huishoudens steeg met €548 miljoen naar een omvang van €5,6 miljard.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/08/22/DNB-Opnieuw-waardestijging-beleggingen-Nederlandse-huishoudens

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie