Home | Nieuws | DNB: Beleggers stellen geen belang bij klimaatbeleidsrisico’s

DNB: Beleggers stellen geen belang bij klimaatbeleidsrisico’s

Beleggers houden geen rekening met klimaatbeleidsrisico’s. Dat stelt De Nederlandse Bank in een onderzoeksrapport over de invloed van het Akkoord van Parijs op aandelen. Het akkoord heeft juist een positieve invloed gehad op de aandelenrendementen van bedrijven met een hoge CO2-uitstoot.

DNB publiceerde recent het onderzoek, dat bedoeld was om te beoordelen of het klimaattransitierisico is ingeprijsd op de Europese aandelenmarkt. Hiervoor werden de relatieve aandelenrendementen geanalyseerd van bedrijven met een hoge versus een lage uitstoot. De hoofdconclusie wijst naar ‘een hogere prijsstelling van klimaattransitierisico na het Akkoord van Parijs’.

De resultaten suggereren dat beleggers geen rekening lijken te houden met klimaatbeleidsrisico’s. Daarnaast wijst de positieve invloed van het Akkoord van Parijs op de aandelenrendementen van bedrijven met een hoge uitstoot, op een geleidelijke verschuiving naar marktprijzen van klimaatbeleidsrisico’s. Overheden die willen dat kapitaal wordt toegewezen aan bedrijven met een lage uitstoot, zullen waarschijnlijk ambitieuzere klimaatbeleidsmaatregelen moeten nemen.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/08/11/DNB-Beleggers-houden-geen-rekening-met-klimaatbeleidsrisicos

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie