Home | Nieuws | Delen Private Bank vergroot zijn Nederlandse voetafdruk met overname Box Consultants

Delen Private Bank vergroot zijn Nederlandse voetafdruk met overname Box Consultants

Delen Private Bank heeft opnieuw een belangrijke stap gezet op de Nederlandse markt door de overname van Box Consultants, een vooraanstaand family office met een uiterst vermogende clientèle. Met deze strategische zet zal Delen Nederland zijn beheerd vermogen aanzienlijk vergroten. 

De overname van Box Consultants, gevestigd in Waalre en vooral bekend in de Brabantse regio, betreft een significante ontwikkeling op het gebied van vermogensbeheer. De timing van de deal is opmerkelijk, gezien het langdurige juridische geschil tussen Box en het Openbaar Ministerie, dat eind 2023 werd geseponeerd. Remy Mourits, partner bij Box, benadrukt dat de overnamegesprekken te midden van de juridische complicaties waren begonnen. 

 Delen Private Bank kijkt met de overname uit naar een veelbelovende samenwerking, zowel op het gebied van klantbenadering als bedrijfscultuur. Frederik Kalff, directielid van Delen Private Bank Nederland, ziet brede kansen voor groei. De overname van Box Consultants voegt zich bij een reeks eerdere acquisities van vermogensbeheerders door Delen, waaronder de opvallende aankoop van Oyens & Van Eeghen in 2016. Frederik Baert, algemeen directeur bij Delen, benadrukt dat er nog volop kansen liggen op de Nederlandse markt, waar consolidatie nog in volle gang is. 

Strategische overwegingen en efficiëntie 

Met bijna €1,2 miljard beschikbaar voor verdere overnames, heeft Delen Private Bank de pijlen niet alleen gericht op Nederland, maar ook op internationale expansie. Frankrijk is een mogelijke volgende stap. De financiële instelling positioneert zichzelf als een uitdager binnen de vermogensbeheermarkt. Het bedrijf heeft een cost-to-income ratio van 51,8%, wat significant gunstiger is dan die van de meeste grootbanken in Nederland. 

De overname van Box Consultants door Delen Private Bank is nog onderworpen aan goedkeuring van toezichthouders AFM en DNB, en wordt naar verwachting later dit jaar afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Delen Private Bank zijn positie in de Nederlandse markt verstevigt en zijn groeipotentieel verder benut. Met een geplande integratie in het vooruitzicht en een bredere aanpak van vermogensbeheer, blijft Delen een speler om in de gaten te houden. 

Lees meer: https://fd.nl/financiele-markten/1511335/delen-private-bank-neemt-vermogensbeheerder-box-over

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie