Home | Nieuws | Defensieve portefeuilles van vermogensbeheerders ‘om te huilen’

Defensieve portefeuilles van vermogensbeheerders ‘om te huilen’

Nederlandse banken en vermogensbeheerders hebben binnen hun offensieve portefeuilles al 70 procent van het verlies van vorig jaar goedgemaakt. Voor defensieve klanten geldt dat de eerste jaarhelft ‘om te huilen’ is geweest.

Neutrale beleggingsportefeuilles haalden in de eerste jaarhelft een gemiddeld rendement van 6 procent. In diezelfde periode leverden offensieve portefeuilles een gemiddeld rendement van 9,5 procent op. Voor de meest defensieve portefeuilles bedroeg het rendement slechts 2,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de vorige week gepubliceerde Vermogensbeheer Rendement index.

Voor offensieve portefeuilles geldt dat het gemiddelde verlies van ongeveer 15 procent alweer zo’n 55 procent is goedgemaakt, met uitschieters richting 70 procent. “Maar, defensief is vorig jaar óók hard naar beneden gegaan en dat gaat nu níet hard omhoog,” schetst Koen Laarhoven van Vermogensbeheer.nl. “Klanten die nu in defensief zitten, kijken aan tegen een verlies van zo’n 11 procent in 2022. Dan is 2 procent herstel om te huilen.”

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/rendementen-defensieve-beheerklanten-om-te-huilen?check_logged_in=1

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie