Home | Nieuws | De VS investeert meer dan $100 miljoen in Bitcoin, koers vertoont reactie

De VS investeert meer dan $100 miljoen in Bitcoin, koers vertoont reactie

De Amerikaanse staat Wisconsin heeft onlangs geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s, waaronder 94.562 aandelen van BlackRock’s Bitcoin ETF en $64 miljoen aan aandelen in Grayscale’s GBTC fonds. De investering vond plaats in het eerste kwartaal van dit jaar en bedraagt in totaal ongeveer $164 miljoen. ETF-expert Eric Balchunas noemt deze vroege investering “een goed teken”, aangezien grote instellingen meestal pas een jaar na de lancering van een ETF durven te investeren.

Ondanks de initiële positieve marktreactie, met een koersstijging van ongeveer 1%, lijkt de negatieve druk als gevolg van hoger dan verwachte inflatiecijfers nu de overhand te krijgen. Het is belangrijk op te merken dat de investering van meer dan $100 miljoen relatief klein is in vergelijking met de $165 miljard die Wisconsin beheert voor onder andere het staatspensioenfonds. Andere grote spelers, zoals bankgigant JPMorgan, hebben ook geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s.

Lees het volledige artikel: https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/amerikaanse-staat-koopt-100-miljoen-aan-bitcoin-koers-reageert/

Deel dit artikel met andere: