Home | Nieuws | David J. Eiswert (TRP): 'Lage inflatie zorgt voor nog minder inflatie'

David J. Eiswert (TRP): ‘Lage inflatie zorgt voor nog minder inflatie’

Ondanks een uitdagend 2023 hebben aandelen, vooral van techbedrijven, verrassend goed gepresteerd. De VS heeft een sterke economische groei ervaren, wat een verwachte recessie voorkwam. Lage rentetarieven hebben bedrijven en consumenten in staat gesteld schulden af te lossen. Het begrotingsbeleid en consumentenvoordelen hebben de economie kunnen gestimuleren. David J. Eiswert van T. Rowe Price benadrukt dat beleggers zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit.

Een nieuw evenwicht voor aandelen? Voor de pandemie was er een deflatoire trend, maar nu lijkt er een nieuw evenwicht te zijn met aanhoudende hoge inflatie en langdurig hogere rente. Problemen in toeleveringsketens hebben de markten naar schaarste gedreven.

Gevolgen van het nieuwe evenwicht is dat beleggers zich moeten aanpassen en niet moeten vasthouden aan oude groeistrategieën. Een brede definitie van groei is essentieel om flexibel te zijn in het vinden van kansen in een veranderend beleggingsklimaat.

Ondanks de uitdagingen blijft Eiswert optimistisch over 2024. De Amerikaanse economie presteert goed, en er zijn nog steeds kansen voor beleggingsrendement. T. Rowe Price zegt zich te blijven richten op het kopen van aandelen van kwaliteitsbedrijven tegen aantrekkelijke waarderingen.

Lees meer: https://theasset.nl/deze-week/david-j-eiswert-trp-lage-inflatie-leidt-tot-nog-lagere-inflatie/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie