Home | Nieuws | Datacenters middelpunt van aandacht voor beleggers door AI

Datacenters middelpunt van aandacht voor beleggers door AI

Beleggers die geïnteresseerd zijn in AI gaan zich massaal storten op datacenters. Dat voorspelt Ben Forster, Aandelenanalist Global Real Estate bij Schroders. Datacenters zullen een cruciale rol spelen bij het leveren van AI-tools aan consumenten en bedrijven.

Generatieve AI heeft sinds eind 2022 een overvloed van aandacht en adoptie gekregen. Volgens Forster is het ‘vergelijkbaar met de Californische Gold Rush’. Vooral het succes van ChatGPT heeft interesse van beleggers gewekt. “Beleggers springen weer massaal op de trein richting Silicon Valley en belonen pionierende AI-bedrijven zoals NVidia, Google en Microsoft, die als eersten hebben geprofiteerd. Ze zijn nu op zoek naar de volgende bedrijven die van de AI-Mania profiteren.”

Forster denkt dat het al duidelijk is om welke bedrijven het gaat. Organisaties die gefocust zijn op de aanleg en onderhoud van datacenters wijst hij aan als het volgende middelpunt van aandacht. “Het is duidelijk dat geavanceerde Grafische Verwerkingsunits (GPUs) volledig afhankelijk zijn van hoogwaardige, beveiligde en stabiele datacenteromgevingen. De schatting is dat de totale vraag naar datacenters, op basis van energieverbruik, tegen 2030 alleen al in de Amerikaanse markt kan oplopen tot 35 gigawatt (GW), vergeleken met 17 GW in 2022.”

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/07/11/Schroders-AI-biedt-grote-kansen-voor-beleggers

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie