Home | Nieuws | Column: Groene overheidssteun volgende vliegwiel voor aandelen

Column: Groene overheidssteun volgende vliegwiel voor aandelen

De voorspellingen van veel economen aan het einde van vorig jaar kunnen als onjuist worden beschouwd. In tegenstelling tot de verwachtingen, blijkt de wereldeconomie verrassend goed te presteren in 2023, en zitten de aandelenmarkten in de lift. Opmerkelijk genoeg is de enorme overheidssteun, die de afgelopen drie jaar heeft plaatsgevonden, juist onderschat als de belangrijkste drijvende kracht achter dit succes.

De voortdurende overheidssteun heeft een langdurig effect gehad op de economie, wat voor economen even wennen was na jaren van bezuinigingen. Het blijkt dat periodieke injecties van overheidssteun de economie en bedrijfswinsten positief beïnvloeden, wat gunstig is voor de aandelenmarkten.

Het is onwaarschijnlijk dat de omvang van de overheidssteun hetzelfde niveau blijft aanhouden. Er zijn echter plannen voor grote overheidsuitgaven op het gebied van klimaat en biodiversiteit. Deze groene steunpakketten kunnen de economie en aandelenmarkten mogelijk langer in een positieve stemming houden.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/20/Joeri-de-Wilde-Groene-overheidssteun-volgende-vliegwiel-voor-aandelen

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie