Home | Nieuws | CFA Society Netherlands en CIP gaan intensief samenwerken

CFA Society Netherlands en CIP gaan intensief samenwerken

Het CIP (Certified Investment Professional) gaat na 16 jaar zelfstandigheid een verregaande samenwerking aan met CFA Society Netherlands. De CIP opleiding zal voortaan CIOP (Certified Investment Operations Professional) heten, en wordt opgenomen in de educatieportefeuille van CFA Society Netherlands.

De Stichting CIP wordt omgevormd naar de CIOP.Academy en gaat zich toeleggen op het ontwikkelen en geven van de CIOP-opleiding en afzonderlijke modules van de opleiding. Het register en de jaarlijkse permanente educatie worden overgedragen aan CFA Society Netherlands. De huidige en door de stichting CIP gevalideerde CIP-geregistreerden zijn uitgenodigd lid te worden van CFA Society Netherlands en worden volledig opgenomen in de beroepsvereniging en -community voor beleggingsprofessionals. Zij kunnen daarmee volledig meeprofiteren van het aanbod van CFA Society Netherlands, zoals de vele netwerk activiteiten, kennisdeling, permanente educatie en vertegenwoordiging.

De nieuwe CIOP opleiding wordt afgesloten met het schrijven van een artikel. Ieder jaar wordt een artikel-prijs uitgereikt voor het beste en meest relevante CIOP-artikel. De prijs is publicatie in het vakblad uitgegeven door CFA Society Netherlands, het VBA Journaal.

Nieuwe CIOP-studenten kunnen kandidaatlid van CFA Society Netherlands worden, en tijdens hun studie al deelnemen aan alle activiteiten en bijeenkomsten van de vereniging. Mark Lamers, bestuurder CIOP.Academy: “Door de samenwerking met CFA Society Netherlands zetten wij na zestien jaar een volgende stap in het verder uitrollen en professionaliseren van de opleiding tot CIOP. We zien uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.”

De samenwerking met CIOP is eveneens een welkome stap voor CFA Society Netherlands. Melinda Rook RBA, voorzitter CFA Society Netherlands, “We zijn verheugd over de samenwerking tussen CFA Society Netherlands en CIOP. Door de komst van leden die werkzaam zijn in Operations en IT geven wij invulling aan onze wens om als CFA Society Netherlands een nog inclusievere vereniging te zijn voor alle professionals in de beleggingsindustrie.”

Deel dit artikel met andere: