Home | Nieuws | Capital Group: Beleggers zien kansen om cash weer aan het werk te zetten

Capital Group: Beleggers zien kansen om cash weer aan het werk te zetten

Zowel de dreiging van een recessie als de aanhoudende marktvolatiliteit jaagt beleggers weg uit aandelen en obligaties, meent Capital Group. In plaats daarvan stappen ze volgens de financiële dienstverlener over op cashbeleggingen.

“De vlucht naar cash en alternatieven voor cash (zoals geldmarktfondsen en kortlopende staatsobligaties) is begrijpelijk. Vorig jaar hebben aandelen en obligaties terrein verloren door de stijgende rente, de inflatie en de vertragende economische groei”, schetst Julie Dickson, Investment Director bij Capital Group. “Met het oog op de aanhoudende volatiliteit en de relatief hoge rendementen op geldmarktinstrumenten, verplaatsten veel beleggers hun geld daarom van de banken naar de geldmarkten.”

Daarnaast denkt Dickson dat beleggers zich alvast voor moeten bereiden op economisch herstel. “Naar mijn verwachting zal die sterker en sneller zijn dan gewoonlijk.” Bedrijven hebben volgens haar namelijk geanticipeerd op vertraging van de economie, wat de impact van een mogelijke recessie dempt.

Lees hier meer: https://stampapr-newsroom.prgloo.com/news/capital-group-ziet-kansen-om-cash-weer-aan-het-werk-te-zetten

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie