Home | Nieuws | Britse pond presteert het beste op de valutamarkt

Britse pond presteert het beste op de valutamarkt

De Britse pond heeft afgelopen week het beste gepresteerd in de valutamarkt door met 3% te stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Experts verwachten bovendien dat het deze prestatie zal doorzetten, aangezien binnenkort de volgende renteverhoging aangekondigd wordt.

Door de recente stijging komt de Britse pond bovenaan de weekranglijsten te staan. Na de bijeenkomst van de Bank of England deze donderdag zal de rente met 25 basispunten worden verhoogd. Vanwege voortdurende inflatie, indicaties van een loon-prijsspiraal en een veerkrachtige economie nemen de marktverwachtingen toe voor zowel de ‘terminal rate’ (het punt waarop renteverhogingen eindigen) van de Bank of England als de waarde van de pond.

Naast de pond blijven Latijns-Amerikaanse valuta het goed doen. Voornamelijk de Colombiaanse peso, de Mexicaanse peso én de Braziliaanse real blinken uit. Dit jaar zijn deze valuta met al dubbele cijfers gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/26/Ebury-Plotseling-herstel-dollar-na-zwakke-economische-cijfers

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie