Home | Nieuws | BlackRock introduceert iBonds: ETF’s met een vervaldatum

BlackRock introduceert iBonds: ETF’s met een vervaldatum

BlackRock heeft iBonds ETF’s geïntroduceerd en biedt daarmee UCITS ETF’s met een vaste vervaldatum. De iBonds gedragen zich als obligaties en vervallen op een vooraf vastgestelde datum. De fondsen beleggen in een gespreid mandje obligaties, waarin de vervaldata van deze obligaties overeenkomen met elkaar. Wanneer de vervaldatum is bereikt, vervalt de ETF en worden de beleggers uitgekeerd.

Met deze nieuwe fondsen biedt BlackRock de mogelijkheid om kostenefficiënt in bedrijfsobligaties te beleggen, in combinatie met de spreiding, transparantie en liquiditeit van ETF’s. De vier iBonds geven toegang tot investment-grade bedrijfsobligaties. Beleggers hebben de keuze uit twee valuta (euro en dollar), twee vervaldata (december 2026 en 2028) en obligaties uit verschillende landen en sectoren zijn beschikbaar.

Brett Pybus, Global Co-Head voor iShares obligatie-ETF’s bij BlackRock, vertelt: “iBonds ETF’s hebben een vaste vervaldatum zoals obligaties, zijn net zo eenvoudig verhandelbaar als aandelen en zo breed gespreid als een beleggingsfonds. En dat alles in de vorm van kostenefficiënte en transparante ETF’s. Dankzij de vaste vervaldatum bieden iBonds ETF’s beleggers meer houvast, omdat ze de verwachte opbrengsten en de beleggingshorizon kunnen afstemmen op hun behoeften en mogelijkheden. Obligatie-ETF’s worden steeds vaker gebruikt als alternatief voor de selectie van afzonderlijke obligaties, waarvan de kosten voor veel beleggers te hoog zijn.”

Lees hier meer: https://theasset.nl/kansen/blackrock-introduceert-ibonds/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie