Home | Nieuws | BlackRock en Robeco blijven favoriet bij fondsselecteurs

BlackRock en Robeco blijven favoriet bij fondsselecteurs

Uit een onderzoek van Broadridge Financial Solutions onder ruim 1.200 fondsselecteurs en gatekeepers blijkt dat BlackRock en Robeco nog steeds hoog op het lijstje staan bij Nederlandse beleggingsprofessionals. De opkomst van passieve spelers wordt echter steeds merkbaarder, terwijl fondshuizen met een duurzaamheidsprofiel minder in de smaak vallen. 

Europese beleggers werden in 2023 terughoudender en kritischer ten opzichte van de asset managementindustrie, waarbij meer geld naar spaarrekeningen en geldmarktfondsen vloeide. Vanguard stijgt op de Europese lijst door zijn imago als solide internationale speler, terwijl ESG-gerelateerde zorgen de interesse in asset managers als Robeco, Nordea en Pictet in Europa doen afnemen. 

ESG-fondsen hadden het moeilijk in Europa vanwege gebrekkige transparantie en prestaties, maar blijven een belangrijke factor in fondsselectie. Asset managers die hoog scoren op ESG blijven in trek, ondanks afnemende interesse in ESG-gerelateerde partijen. Ook het aanbod op private markten wordt steeds belangrijker als onderscheidende factor. 

Asset managers moeten zich dan ook aanpassen aan een vertraagde wereldwijde economische groei en meer inzetten op flexibiliteit en eigen kracht. Met de toenemende keuzemogelijkheden moeten zij alternatieve beleggingsopties aanbieden om te kunnen concurreren in een sterk verzadigde markt.
 

Lees meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/fondshuizen-blackrock-en-robeco-vallen-meest-de-smaak

Deel dit artikel met andere: