Home | Nieuws | ‘Bitcoin halving’ zal interesse beleggers een stimulans geven

‘Bitcoin halving’ zal interesse beleggers een stimulans geven

Meer dan twee derde (69%) van de institutionele beleggers en vermogensbeheerders gelooft dat de naderende ‘Bitcoin halving’ op (waarschijnlijk) 19 april de investeringen in de cryptocurrency zal doen toenemen. Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door het in het VK gevestigde hedgefonds Nickel Digital Asset Management.

Uit het onderzoek van Nickel Digital Asset Management bleek dat 18% een “dramatische toename” verwacht in institutionele investeringen. De enquête toont ook aan dat twee derde (63%) verwacht dat de halvering zal leiden tot een toename van het aantal lanceringen van digitale beleggingsfondsen te midden van meer concurrentie voor beleggers.

Bitcoin halvings, waarbij de beloningen voor bitcoin miners worden gehalveerd, zijn bedoeld om de toestroom van nieuwe munten op de markt te vertragen. Eerdere bitcoinhalvings hebben geleid tot een waardestijging van de cryptocurrency – de laatste, in mei 2020, zag bitcoin binnen 300 dagen met 460% groeien. Voor de enquête werden institutionele beleggers over de hele wereld ondervraagd, die samen ongeveer 816 miljard dollar aan activa beheren.

Lees het volledige Engelstalige artikel: https://fundstech.com/node/322292

Deel dit artikel met andere: