Home | Nieuws | Bitcoin ETF's binnenkort beschikbaar voor Chinese beleggers via Hongkong?

Bitcoin ETF’s binnenkort beschikbaar voor Chinese beleggers via Hongkong?

Geruchten suggereren dat Bitcoin ETF’s in Hongkong binnenkort beschikbaar zullen zijn voor Chinese investeerders via het Stock Connect-systeem. Dit nieuws volgt op de succesvolle lancering van de ChinaAMC Bitcoin ETF, die op zijn eerste handelsdag al $121 miljoen ophaalde.

Brian HoonJong Paik, mede-oprichter en COO van SmashFi, is optimistisch over de toekomst van Bitcoin ETF’s in Hongkong en wijst op de behoefte aan alternatieve investeringsopties in China. Hij benadrukt ook dat Chinese investeerders al toegang hebben tot ETF’s op de beurs van Hongkong via bestaande financiële mechanismen zoals de Shanghai-Hong Kong Stock Connect en het Qualified Domestic Institutional Investor (QDII) programma.

De Mutual Recognition of Funds (MRF) tussen Hongkong en China vergemakkelijkt verdere samenwerking, maar het uitsluiten van Bitcoin ETF’s van deze regelingen kan investeerders teleurstellen en de investeringsdynamiek verstoren. Matrixport voorspelt dat de goedkeuring van in Hongkong genoteerde Bitcoin ETF’s in de Southbound Stock Connect tot $25 miljard aan kapitaal kan aantrekken, gezien het potentieel om transacties tot $70 miljard per jaar te faciliteren.

Lees het volledige artikel: https://newsbit.nl/worden-bitcoin-etfs-via-hongkong-toegankelijk-voor-chinese-beleggers/

Deel dit artikel met andere: