Home | Nieuws | “Bij de private banken van grootbanken werken geen beleggingsdieren meer”

“Bij de private banken van grootbanken werken geen beleggingsdieren meer”

De service van private bankiers binnen grootbanken is het geld niet meer waard, stellen Paul Balk en Jeroen Bok van vermogensbeheerder Capitael. De reden hiervoor is dat experts over de jaren heen zijn weggestuurd of zelf zijn vertrokken. Hun kennis zou niet genoeg meer op prijs worden gesteld.

In gesprek met Investment Officer gaan de managing partners in op hun gewaagde standpunt. Volgens Bok is tegenwoordig merkbaar dat er ‘helemaal geen beleggingsdieren meer werken’ bij grootbanken. “Veel klanten van grootbanken komen er pas achter hoe beperkt de aandacht is en hoe hoog de kosten en slecht de prestaties van de private bankiers zijn als ze bij een gespecialiseerde vermogensbeheerder aankloppen,” voegt Balk toe.

Op meerdere fronten zouden de private bankiers van grootbanken tegenwoordig tekortkomen. Onder meer het opgeven van orders, managen van portfolio’s, lezen van bedrijfsgegevens, inspelen op marktontwikkelingen en het begrijpen van de wensen van klanten is volgens de heren ondermaats. De private bankiers hebben meer een rol als ‘relatie-onderhouder, dossier-manager en quasi-financiële-planner’ gekregen, aldus Balk.

Lees hier het volledige interview: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/er-werken-geen-beleggingsdieren-meer-bij-private-banken

Deel dit artikel met andere: