Home | Nieuws | Beleggingskansen in opkomende markten ondanks tegenslag

Beleggingskansen in opkomende markten ondanks tegenslag

Opkomende markten hebben de afgelopen twee jaar te maken gehad met uitdagende omstandigheden, zoals geopolitieke spanningen, een sterke Amerikaanse dollar, het zero-covidbeleid van China en veranderende regelgeving. Desondanks ziet Shou-Pin Choo, portfoliomanager aandelen Azië & opkomende markten bij UBS Asset Management, veel potentie in deze markten.

Choo benadrukt vooral het consumptie-geleide herstel in China, waar consumenten met een hoger inkomen bereid zijn meer te betalen voor hoogwaardige producten. De zuivelsector bevindt zich ook in een gunstige positie. Met name voor bedrijven die onbewerkte zuivelproducten op lage temperatuur produceren zijn de groeimogelijkheden ruim.

Hoewel Chinese e-commercebedrijven de concurrentie momenteel het hoofd moeten bieden, blijft UBS AM positief over de toekomst van de halfgeleiderindustrie. De voornaamste redenen hiervoor zijn genormaliseerde groei, verbeterde marges en verwachte consolidatie. Dit maakt de halfgeleidersector een veelbelovende en kansrijke investeringsmogelijkheid, ondanks de huidige uitdagingen.

https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/07/25/UBS-AM-Ondanks-tegenwind-veel-potentie-in-aandelen-opkomende-markten

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie