Home | Nieuws | Beleggersvertrouwen schommelt langzaam omhoog

Beleggersvertrouwen schommelt langzaam omhoog

Het vertrouwen onder beleggers is in Augustus afgenomen van 2,4 naar 2,1, maar over de AEX en S&P 500 is de stemming positiever geworden. Dat is de uitkomst van de maandelijkse beleggerspeiling van Saxo. Ondanks de lichte daling van het vertrouwen is er over de afgelopen 6 maanden juist een redelijke stijging gemeten.

De gemeten daling van 0,3 in augustus is relatief klein op de schaal van -15 tot 15 die wordt gebruikt. Het geeft aan dat beleggers voorlopig nog voorzichtig willen zijn. Zo waren ze in augustus iets positiever geworden over de AEX en verwachten ze dat die in september met 1,3 procent zal groeien. De verwachting een maand eerder was nog 1,1 procent. De groeiverwachtingen voor de S&P 500 stegen van 1,0 procent naar 1,2 procent.

De favoriete beleggingen zijn vrijwel onveranderd gebleven. Aandelen zijn logischerwijs nog steeds het meest populair, gevolgd door ETF’s. Opties zijn wel weer ingehaald door beleggingsfondsen in populariteit. Wat betreft sectoren zijn beleggers nog steeds het meest positief over IT.

Lees hier meer: https://theasset.nl/deze-week/optimisme-beleggers-loopt-licht-terug-saxo/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie