Home | Nieuws | Beleggersvereniging eist € 51 miljoen van Saxo

Beleggersvereniging eist € 51 miljoen van Saxo

Beleggersvereniging Fibonacci eist een schadevergoeding van 51 miljoen euro van Saxo Bank. Dat had begin 2015, toen nog onder de naam BinckBank, de gehele portefeuille van Fibonacci geliquideerd zonder overleg.

De bank vond destijds dat de beleggingsclub van Hans van Brussel, voormalig uitgever van HP/De Tijd en Opzij, illegaal opereerde en zijn leden misleidde met veel te rooskleurige winstverwachtingen (30% per jaar). De bank vreesde bovendien dat toezichthouder AFM zou gaan ingrijpen.

Binck besloot daarom begin 2015 de bankrekeningen van de beleggingsclub te blokkeren en al hun 16.000 optieposities in twee uur tijd te beëindigen. Fibonacci vocht de liquidatie aan en won tot nu toe alle rechtszaken tegen Binck.

Met de schadeclaim wil Fibonacci nu een einde aan de kwestie maken. Fibonacci begroot de geleden schade op dat moment en de sindsdien verschuldigde wettelijke rente op 12 miljoen euro. Maar Fibonacci zegt dat als BinckBank de vereniging had door laten gaan met beleggen, dat die posities in de afgelopen acht jaar 51 miljoen euro waarde hadden opgeleverd. Dat is dus het bedrag waar de vereniging eigenlijk recht op meent te hebben.

Deel dit artikel met andere: