Home | Nieuws | Beleggers verwachten bullmarkt op zijn vroegst begin 2024

Beleggers verwachten bullmarkt op zijn vroegst begin 2024

Een derde van de Nederlandse particuliere beleggers verwacht in 2024 pas de ‘echte’ start van de bullmarkt. Slechts 16 procent denkt dat de bull run nu al is begonnen. Dat blijkt uit het meest recente Retail Investor Beat-onderzoek van eToro.  

De meerderheid van de Nederlandse particuliere beleggers verwacht dat een langdurige bullmarkt op zijn vroegst in 2024 begint. Aan de andere kant is het aantal particuliere beleggers dat vreest voor een economische recessie sinds vorig kwartaal bijna verdrievoudigd. Als gevolg hiervan daalde het beleggers dat vertrouwen heeft in hun portefeuille lichtelijk. 

Inmiddels zien Nederlandse beleggers een recessie als het grootste risico voor hun eigen investeringen in het komende kwartaal. Drie maanden geleden werd internationaal conflict nog als grootste risico aangewezen. eToro marktanalist Jean-Paul van Oudheusden legt uit: “De nuchterheid van Nederlandse particuliere beleggers blijkt uit de scepsis over de huidige bullmarket. Ondanks de stijging van de AEX dit jaar met ruim 8% verwacht het merendeel van de beleggers niet dat 2023 het startschot is voor een nieuwe bullmarkt.” 

Lees hier meer: https://theasset.nl/deze-week/etoro-nederlandse-particuliere-beleggers-zien-barsten-in-bullmarkt/ 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie