Home | Nieuws | Beleggers positief gestemd, ondanks teleurstellend augustus

Beleggers positief gestemd, ondanks teleurstellend augustus

De ING BeleggersBarometer is in augustus naar het hoogste niveau van 2023 gestegen, ondanks dat de beursresultaten vaak tegenvielen. Deze stijging komt voornamelijk doordat beleggers positiever zijn geworden over het algemene economische vooruitzicht.

De graadmeter van ING is gestegen naar een score van 119, vergeleken met 113 in juli. Beleggers zijn positiever naar de algemene economische situatie gaan kijken en het merendeel (61 procent) heeft in augustus een positief rendement kunnen noteren. Dat is opvallend, want de AEX daalde in augustus met een forse 7 procent.

Als er naar de markt als geheel en over een langere tijd gekeken wordt, dan wordt duidelijker waarom beleggers positief gestemd zijn. “De index staat nog steeds 7 procent hoger dan op 31 december. De meest gebruikte wereldwijde beursindex wint dit jaar zelfs meer dan 10 procent”, zegt Bob Homan, hoofd van ING Investment Office.

Echter, uit de BeleggersBarometer kwam de verwachting naar voren dat de AEX-stand in november 781 aantikt. Dat vindt Homan ‘best optimistisch’. Hij kijkt zelf kritischer naar de vooruitzichten van onze regio. “Voor Europa, en zeker Nederland, vind ik het moeilijk een economische verbetering te zien. Maar Amerika gaat juist verrassend goed.”

Lees hier meer: https://www.telegraaf.nl/financieel/342971289/beleggers-positiever-ondanks-slechte-beursmaand

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie