Home | Nieuws | Beleggers hoopvol over nieuwe groeimotor India

Beleggers hoopvol over nieuwe groeimotor India

India was de afgelopen jaren een van de best presterende opkomende markten en dat heeft het optimisme onder beleggers goed gedaan. Zowel demografische als financiële factoren ondersteunen de kracht en groei van de binnenlandse economie in de toekomst.

India heeft een grote, jonge bevolking, groeit economisch snel en het financiële systeem staat er goed voor. Tien jaar geleden begon het land aan een schuldafbouwproces dat bijna 6 jaar duurde. Dit pijnlijke proces dat het demografische dividend tenietdeed en de binnenlandse consumptie belemmerde heeft India ondertussen achter zich gelaten. Het banksysteem is nu sterk en bedrijven en huishoudens zijn financieel gezond.

Dit positieve klimaat is terug te zien in de prestaties van de aandelenmarkt. Sinds het begin van de coronapandemie is de koers met 146% gestegen. En volgens T. Rowe Price zijn er redenen om aanhoudende groei te verwachten. Allereerst heeft de afgelopen jaren een sterke toestroom van particuliere beleggers plaatsgevonden. Ook profiteert India van een haperende Chinese economie, aangezien de economieën van deze landen vaak in omgekeerd verband staan met elkaar. Beleggers verplaatsen momenteel van China naar India. De geopolitieke spanningen rond China helpen hieraan mee.

Kansen voor beleggers zouden liggen in bepaalde segmenten van de consumentenmarkt. De sterke economische groei in combinatie met een verbeterende kredietcyclus zou vraag moeten opdrijven. Ook de financiële sector lijkt er aantrekkelijk uit te zien, vanwege de lage penetratiegraad van financiële producten, de gunstige demografie en de sterke economische groei.

Lees hier meer: https://theasset.nl/deze-week/india-nieuwe-groeimotor/

Deel dit artikel met andere: