Home | Nieuws | Bedrag ineens: bekend maakt nog niet bemind

Bedrag ineens: bekend maakt nog niet bemind

Bekend maakt nog niet bemind. Dat constateert Nationale-Nederlanden op grond van haar derde Bedrag Ineens Barometer.

 

Gerard van Rooijen, directeur pensioen Nationale-Nederlanden: “Het geeft vertrouwen om te zien dat sinds onze eerste barometer in 2021 de kennis rondom het pensioenakkoord en bedrag ineens gestegen is. In 2021 gaf 22 procent aan niets te hebben gehoord of gelezen. Dat is nu nog maar elf procent. Daarentegen stijgt de interesse in bedrag ineens nauwelijks. Hieruit blijkt dat bekend nog niet bemind maakt.”

Van werkend Nederland met een inkomen ruim onder modaal geeft 50 procent aan dat ze waarschijnlijk niet voor het bedrag ineens zouden kiezen op hun pensioenleeftijd. 47 procent zegt zich niet goed voorbereid te voelen om keuzes te maken.

Van Rooijen: “Je kunt je afvragen of mensen met een inkomen ruim onder modaal wel voldoende worden begeleid in de keuzes die ze hebben. Voorwaarde om een goede beslissing te maken is het bieden van de juiste keuzebegeleiding. Vaststaat dat de meeste mensen bij het maken van een dergelijke financiële keuze advies willen hebben van een (onafhankelijke) adviseur, partner of pensioenuitvoerder. Deze kan helpen door bijvoorbeeld de gevolgen voor de verwachte uitkering te laten zien als iemand kiest voor bedrag ineens. Hierin samen optrekken met de adviseur en werkgever is essentieel om de keuzebegeleiding te laten slagen.”

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie