Home | Nieuws | Bankenonrust houdt nog wel even aan

Bankenonrust houdt nog wel even aan

Kunal Mehta, hoofd obligaties, en beleggingsanalist Maija Sankauskaite van Vanguard zijn niet bang voor een heuse bankencrisis, maar houden de sector extra scherp in de gaten. Ook heeft high yield even niet hun voorkeur.

“Het wantrouwen op de financiële markten jegens banken blijft nog wel enige tijd bestaan. Te midden van het monetaire verkrappingsklimaat en de dreigende recessie is de situatie ronduit volatiel te noemen en zijn de risico’s groot. Alhoewel waakzaamheid is geboden, is de kans dat we in een echte bankencrisis terechtkomen nog steeds klein.

De problemen bij Silicon Valley Bank, Signature Bank en First Rebublic Bank in de VS en Credit Suisse in Zwitserland bestempelen we als op zichzelf staande gevallen. Bovendien staat de gehele banksector er veel beter voor dan in 2008, vooral omdat de kapitaalbuffers veel hoger zijn.

Banken gespecialiseerd in het financieren van onroerend goed of de scheepvaart, moeten echter scherp in de gaten worden gehouden. Dat gaat ook op voor banken die belegd zijn in staatspapier van landen met een hoge staatsschuld, zoals Italië en Spanje.

Lees het artikel:

https://www.iexprofs.nl/Nieuws/772620/bankensector/Bankenonrust-houdt-nog-wel-even-aan.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=nieuws_home

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie