Home | Nieuws | Amerikaanse autodealer onderwerp van nieuwe shortsqueeze

Amerikaanse autodealer onderwerp van nieuwe shortsqueeze

Het Amerikaanse bedrijf Carvana, een tweedehandsautodealer, is in een shortsqueeze terecht gekomen die verband lijkt te hebben met de befaamde GameStop shortsqueeze. Het komt door een combinatie van vervroegd gepubliceerde kwartaalcijfers en een percentage uitstaande aandelen die geshort zijn van ruim 43 procent.

De kwartaalcijfers werden op 3 augustus verwacht, maar afgelopen dinsdag kondigde Carvana aan dat de cijfers de woensdag erop al gepubliceerd zouden worden. Dit wekte zorgen bij beleggers en daardoor zakte de koers na deze bekendmaking met 10 procent. Echter, na de presentatie van de cijfers sloeg het sentiment om en twee uur na opening van de beurs stond het aandeel weer 20 procent hoger.

Deze koersuitslag past bij een uiterst volatiele periode voor Carvana. Sinds begin dit jaar heeft de koers van het bedrijf een sprong van 700 procent gemaakt. Hoewel dit een forse stijging is, staat de koers nog steeds 90 procent lager dan het hoogtepunt in 2021.

Het aandeel is dit jaar een veelbesproken onderwerp in Reddit-groep WallStreetBets, die een grote rol heeft gespeeld in de beruchte shortsqueeze van GameStop. Marktvorsers voorspellen mede hierom dat de shortsqueeze van Carvana nu is begonnen. Ruim 43 procent van de uitstaande aandelen zijn geshort en de koersstijging van afgelopen woensdag heeft shortbeleggers een stukje verder in het nauw gedreven.

Lees hier meer: https://fd.nl/bedrijfsleven/1482968/shortbeleggers-in-autodealer-carvana-worden-uitgeknepen

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie