Home | Nieuws | 10 trends voor 2023: FT

10 trends voor 2023: FT

De Financial Times geeft een overzicht van wat volgens hen de 10 belangrijkste ontwikkelingen in vermogensbeheer zijn voor dit jaar.
  1. Stijgende kosten: dalende koersen leiden tot moeilijke keuzes voor vermogensbeheerders maar consolidatie is niet per se het antwoord.
  2. Vastrentende waarden terug in de mode. Door de stijgende rente maakt de klassieke 60/40 portefeuilleverdeling een comeback.
  3. Actief of passief? Dalende koersen kunnen beleggers verleiden tot meer actief beheer, maar het passief volgen van indices blijft populair.
  4. Een belangrijk jaar voor private markten: niet-beursgenoteerde beleggingen krijgen te maken met scherpe waardedalingen.
  5. ESG: duurzame investeringen blijven populair, maar in de VS kunnen Republikeinse volksvertegenwoordigers tegengas gaan geven.
  6. Kansen in China: China stelt zijn grenzen weer deels open. Vooral voor de enorme Chinese pensioenmarkt biedt dat kansen voor grote institutionele beleggers.
  7. Mutual funds: mutual funds blijven het afleggen tegen ETFs.
  8. Strengere regelgeving: In de Verenigde Staten komen strengere regels voor onder meer short selling en de kostenstructuur van beleggingsfondsen, terwijl Brexit in Europa zal leiden tot grotere verschillen in regelgeving tussen de EU en het VK.
  9. Herallocatie door pensioenfondsen: pensioenbeleggers zullen een groter deel van hun vermogen liquide aanhouden om zo meer armslag te hebben in turbulente markten.
  10. Heibel bij hedgefondsen: veel hedgefondsen kregen rake klappen te verduren door de aanhoudende koersdalingen en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Lees de volledige voorspellingen op deĀ site van de FT.

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie