Home | Nieuws | AI: het nieuwe toverwoord

AI: het nieuwe toverwoord

Wat betekent de opkomst van Artificial Intelligence voor de beleggingsindustrie? Dat is de vraag die Renco van Schie van Valuedge in samenwerking met ChatGPT in zijn nieuwste column beantwoordt.

Beleggers zijn gevoelig voor hypes. Bovenmatige media-aandacht voor nieuwe ontwikkelingen zorgt voor hoge verwachtingen van bedrijven die van deze ontwikkelingen kunnen profiteren. Dit leidt tot een snelle, grote stijging van de aandelenkoersen van die ondernemingen. In de afgelopen 25 jaar zijn er veel hypes geweest, denk aan dotcom, 3G, fintech, crypto & blockchain. In 2023 is er een nieuw toverwoord: Artificial Intelligence (AI).

Opmars ChatGPT

Eind vorig jaar werd ChatGPT gelanceerd, een zogenaamde Large Language Model (LLM). De resultaten van dit soort chatbots hebben enorme publiciteit gekregen. Er wordt niet alleen gewezen op de grote kansen van kunstmatige intelligentie, maar zeker ook op de vele gevaren en bedreigingen. Veel bedrijven proberen razendsnel mee te liften op deze ontwikkeling en zetten groot in op AI. Dat schreeuwen ze ook graag van de daken. Zo noemde Microsoft de afgelopen week in de conference call bij de eerste kwartaal cijfers 50x het woord AI. Dat heeft de beleggers in MSFT geen windeieren gelegd.

Lees het artikel op IEX Profs.

Deel dit artikel met andere: