Home | Nieuws | AFM: ‘Behoefte aan geld reden om te stoppen met beleggen’

AFM: ‘Behoefte aan geld reden om te stoppen met beleggen’

Een kwart van de mensen die in de afgelopen vijf jaar zijn gestopt met beleggen geeft aan dat ze het geld nodig hadden. Ruim vier op de tien van die gestopte beleggers belegden korter dan vijf jaar. Een groot deel van de beleggers belegt voornamelijk zelfstandig.

Dat blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggers van de AFM. Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de beleggers voornamelijk zelfstandig belegt, ‘execution only’. Als reden hiervoor noemen ze het vaakst dat ze zelf hun beleggingen willen beheren. Ruim vier op de tien zelfstandig beleggers geven aan het leuk of een uitdaging te vinden om het zelf te doen.

Een andere belangrijke reden die wordt aangegeven, is dat de kosten lager zijn. Ook wordt genoemd dat er genoeg kennis en/of ervaring aanwezig is en dat het beleggingsplatform gebruiksvriendelijk is. Ongeveer drie op de tien beleggen via vermogensbeheer en een klein deel (4%) doet dit via een financieel adviseur. De meest genoemde beleggingsdoelen zijn: ‘om mijn vermogen te behouden of te laten groeien’ en ‘om mijn pensioen of inkomen aan te vullen en/of om eerder te stoppen met werken’.

Lees verder op InFinance.

Deel dit artikel met andere: