Home | Nieuws | Add Value Fund sluit 2023 af met spectaculair rendement en optimisme voor 2024

Add Value Fund sluit 2023 af met spectaculair rendement en optimisme voor 2024

Add Value Fund heeft het beleggingsjaar 2023 indrukwekkend afgesloten met een opmerkelijk nettorendement van 29,7%, waarmee het de benchmark (VanEck AMX-ETF) ver achter zich liet met een verschil van maar liefst 27 procentpunten.

Het fonds, gespecialiseerd in small- en midcapaandelen, dankt deze uitstekende resultaten aan de sterke koersprestaties van investeringen in ASMI, Besi en Nedap. Niet alleen overtrof het fonds andere Nederlandse aandelenindices, concurrenten en internationale aandelenindices, maar het wist ook de eerdere underperformance van 2022 (13 procentpunt) ruimschoots te compenseren.

Sinds de oprichting heeft Add Value Fund meer dan 300 procentpunten beter gepresteerd dan de benchmark, met een cumulatief totaalrendement van 421%, wat neerkomt op een indrukwekkende 10,2% op jaarbasis. Vooruitkijkend naar 2024 koestert het fonds optimisme, vooral gezien de historisch lage waardering van de Europese small- en midcapaandelen in vergelijking met grotere ondernemingen.

Het succes van 2023 wordt toegeschreven aan de uitstekende prestaties van de “magnificent two”, ASMI en Besi, die profiteerden van de revolutie in kunstmatige intelligentie en de sterke vraag naar AI-microchips. Ondanks de sterke prestaties van deze aandelen, blijft het beheerteam voorzichtig optimistisch voor het huidige jaar, met meer dan 60% van de portefeuilleweging die schuldenvrij is en een aanzienlijke netto kaspositie heeft. Het fonds heeft bewezen veerkrachtig te zijn in verschillende marktomstandigheden en behoudt vertrouwen in zijn vermogen om positieve resultaten te behalen in de toekomst.

Lees meer: https://theasset.nl/fundnieuws/add-valua-fund-boekte-nettorendement-van-297/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie