Home | Nieuws | Actief beheerde ETF’s doen intrede in Europa

Actief beheerde ETF’s doen intrede in Europa

Passieve beleggingsfondsen worden in een nieuw jasje gestoken. Vermogensbeheerders brengen exchange-traded funds (ETF’s) op de Europese markt die actief beheerd worden. Onder meer de Britse investeringsmaatschappij Abrdn, het Amerikaanse Pimco en het Franse Axa bieden deze nieuwe variant aan.

De reden voor deze vernieuwing is dat zowel institutionele beleggers als de retailmarkt erom hebben gevraagd. Bovendien hebben ETF’s volgens Olivier Paquier, hoofd ETF-verkoop bij Axa Investment Managers, ‘een evolutie wat betreft de verpakking doorgemaakt’. De eerste generatie ETF’s volgde zo nauwgezet mogelijk een bepaalde ‘moederindex’. Tijdens de tweede generatie werden ETF’s rond een specifiek thema gebouwd.

Nu kunnen actief beheerde ETF’s volgens Ciarán Fitzpatrick, hoofd ETF solutions Europe bij State Street, gezien worden als ETF 3.0. “Dit is niet het traditionele ETF waar de sector groot mee is geworden. Het is vergelijkbaar met een beleggingsfonds met een professioneel beheerde portefeuille en strategie, verpakt als ETF en verhandelbaar op de beurs.”

Lees hier meer: https://fd.nl/financiele-marktaxaen/1483650/passief-beleggen-krijgt-steeds-meer-een-actieve-variant

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie