Home | Nieuws | ABN AMRO voorspelt verdere daling huizenprijzen in 2024

ABN AMRO voorspelt verdere daling huizenprijzen in 2024

Zowel het aantal woningverkopen als de gemiddelde verkoopprijzen zullen in 2024 blijven dalen, voorspellen economen van ABN AMRO. Het zal nog enige tijd duren voordat huizen door loonstijgingen weer betaalbaarder worden voor veel Nederlanders.

ABN AMRO verwacht dat na 5 procent afname van woningverkopen dit jaar, daar in 2024 nog een afname van 2,5 procent bij komt. Eerder had de bank nog voorspeld dat de verkoop komend jaar juist zou toenemen. De reden voor de verandering in verwachtingen is dat de oplevering van nieuwbouwprojecten vertraging oploopt.

Daarnaast blijven de verkoopaantallen laag doordat loonstijgingen vertraagd doorgevoerd worden en pas later effect zullen hebben. “Geleidelijk en indirect worden woningen betaalbaarder door hogere lonen”, verklaart woningmarkteconoom Philip Bokeloh.

Naast de verkoopcijfers zullen de huizenprijzen in 2024 blijven dalen. ABN AMRO verwacht dit jaar uit te komen op een daling van 5 procent. In 2024 voorzien ze een daling van ongeveer 3 procent. “Daarna komt het einde van de prijscorrectie in zicht”, concludeert de bank.

Lees hier meer: https://www.nu.nl/economie/6272821/huizenprijzen-dalen-ook-in-2024-verwacht-abn-amro.html

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie