Home | Nieuws | ABN Amro: huizenprijzen stijgen toch wel in 2024

ABN Amro: huizenprijzen stijgen toch wel in 2024

ABN Amro verwacht dat de huizenprijzen in 2024 zullen stijgen met 2,5 procent. Daarmee komt het terug op de eerdere voorspelling dat een daling van 3 procent in het verschiet zit. De hoogte van hypotheekrentes zal relatief weinig effect hebben op de koers van de huizenprijzen, gezien de huidige stijgingen in lonen en koopkracht. Het groeiende woningtekort blijft een grote aanjager van de prijzen.

Consumenten zijn momenteel beter gestemd over de huizenprijzen dan eind 2022 het geval was. Dat is onder meer terug te zien in het percentage woningaankopen waarbij wordt overboden, dat ligt op 42 procent vergeleken met 10 procent een jaar eerder. “De positieve stemming onder consumenten komt vooral doordat de hypotheekrente en huizenprijzen zich gunstiger ontwikkelden”, verklaart de bank.

Het aantal verkopen zal wel nog blijven dalen in het restant van 2023 en gedurende 2024. Dat komt naar op 5 procent daling in 2023 en 2,5 procent in 2024. Daarbij rekent ABN erop dat de Europese Centrale bank vanaf maart 2024 gaat beginnen met renteverlagingen. Ook verwacht de bank dat de huizenprijzen tot het einde van 2023 eerst nog met 3 procent zullen dalen. Dat is wel een minder sterke daling dan de eerder voorspelde 5 procent.

 

Lees hier meer: https://fd.nl/economie/1494050/abn-amro-stelt-verwachting-bij-huizenprijzen-stijgen-volgend-jaar

Deel dit artikel met andere: