Home | Dimensional

Dimensional

Dimensional Fund Advisors is een vooraanstaand, wereldwijd opererend beleggingsbedrijf dat al sinds 1981 academisch onderzoek vertaalt in praktische beleggingsoplossingen. Gedreven door een sterk vertrouwen in de werking van de markt, bieden wij geavanceerde beleggingsoplossingen die gebaseerd zijn op financiële wetenschap, om onze klanten een betere beleggingservaring te kunnen bieden. Vasthouden aan onze filosofie, een sterke toewijding aan de klant en nauwe banden met de academische wereld liggen ten grondslag aan onze aanpak.

Beleggingsfilosofie en -proces

Onze beleggingsfilosofie heeft vorm gekregen door tientallen jaren van onderzoek. Wij geloven dat aandelenprijzen een afspiegeling vormen van alle openbare informatie, doordat hevige concurrentie onder marktdeelnemers de prijzen in de richting van hun eerlijke waarde stuurt.

Wij proberen waarde toe te voegen door fondsen te bouwen die op een kosteneffectieve manier gericht zijn op een hoger verwacht rendement. Door een dynamisch, door de markt gestuurd proces te combineren met een flexibele handelsstrategie, maken wij doordachte keuzes voor wat betreft de compromissen die van invloed zijn op het rendement — door een afweging te maken tussen concurrerende rendementspremies, spreiding1 en kosten. Deze aanpak wordt consistent toegepast bij een heel scala aan strategieën in internationale en regionale aandelen en obligaties, waardoor wij kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van beleggers over de hele wereld.

De kantoren van Dimensional – en dus ook het fondsbeheer en onze tradingdesks – zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Pacific. Dit zorgt voor dekking van alle internationale markten en stelt ons in staat onze strategieën voortdurend bij te stellen, indien nodig. Ons internationaal beleggingsteam past dezelfde filosofie, hetzelfde proces en dezelfde systemen toe, op welk kantoor dan ook, waar ook ter wereld.

Oplossingen op basis van onderzoek

Dimensional heeft nauwe banden met toonaangevende economen — waaronder Eugene Fama, Ken French en Robert Merton. Zij werken samen met onze fondsbeheer, trading en research teams. Daarnaast hebben zij zitting in ons Beleggingscommittee. Dankzij deze mogelijkheid van intensieve uitwisseling tussen onze eigen onderzoekers en deze veelgeprezen academici kunnen wij de theorie – de ideeën van de financiële wetenschap – voor beleggers vertalen naar de praktijk.

Een sterk vertrouwen in de markt maakt dat wij anders tegen beleggen aankijken, in ons denken én doen. De langdurige, vaak decennialange relaties met onze klanten zijn het bewijs van onze toewijding aan de klant en de stabiliteit van onze organisatie. Door mee te evolueren met de laatste ontwikkelingen in de financiële wetenschap, heeft Dimensional langetermijnresultaten geleverd aan beleggers.

 

Deel dit artikel met andere:

Nieuws van Dimensional