Home | Content create | Interviews | Wij maken bewust beleggen mogelijk met Wava Bodin, Fundrella

Wij maken bewust beleggen mogelijk met Wava Bodin, Fundrella

Maak kennis met de oprichter en CEO van Fundrella, Wava Bodin. Fundrella is een fondsenselectie- en rapportage-platform dat actief wordt gebruikt in de Scandinavische landen, voor asset owners met EUR 580bn aan gecombineerde belegbare activa. Fundrella lanceert haar dienst nu in Nederland en is op zoek naar een handvol institutionele pilot-gebruikers. Tijdens Fund Seminar Institutional zal Wava een interactieve sessie verzorgen, waarin inzichtelijke ESG-trends en statistieken worden gepresenteerd op basis van gegevens van het Fundrella-platform en waarin een demo van de tool wordt getoond.

Kunt u uitleggen wat Fundrella is?

“Fundrella is een effectief platform voor fondsenselectie en -rapportage. Met behulp van technologie ondersteunen we bewuste en transparante beleggingen. Het is ontwikkeld in samenwerking met de Nordic Fund Selection community om handmatige en tijdrovende taken binnen het kwalitatieve fondsselectieproces te digitaliseren. Aan de andere kant van de tafel stelt Fundrella vermogensbeheerders in staat om hun fondsen onder de aandacht te brengen en te differentiëren, hun ESG-engagement te benadruk-ken en de gatekeepers van asset owners aan te wijzen.”

Hoe helpt Fundrella asset managers?

“Fundrella helpt asset managers om hun bedrijf uit te bouwen, hun zichtbaarheid te vergroten en tractie te creëren door opgenomen te worden in lopende zoekopdrachten naar fondsen. Hoe beter fondsen bij een zoekopdracht aansluiten bij het ESG-beleid van een bepaalde asset owner, hoe hoger zij zullen scoren en hoe groter de zichtbaarheid van de fondsen. Daarnaast biedt Fundrella asset managers inzichten en updates van het ESG-landschap in de vorm van een driemaandelijks Analytics-rapport om hen te helpen concurrerend te blijven, hun productaanbod af te stemmen op de vraag van klanten, en zo hun ESG-werk te verbeteren en nieuwe kansen te creëren.” …en hoe helpt Fundrella professionele beleggers? “Fundrella wordt door professionele beleggers gebruikt voor twee hoofddoelen: fondsenselectie en fondsrapportage. Met onze effectieve zoekmachine kunnen beleggers fondsen filteren op ba-sis van een breed scala aan specifieke kwalitatieve criteria. U hoeft alleen maar uw eigen ESG-profiel aan te maken en u vindt fondsen die aan uw individuele ESG-ei-sen voldoen. Deze functie maakt Fundrella volledig op maat voor elke asset owner en bespaart veel tijd en resources, zodat zij hun longlist sneller kunnen trechteren tot een shortlist. Daarnaast kunnen beleggers zich abonneren op fondsrapporten, al hun rapporten in één geaggregeerde maandelijkse e-mail ontvangen voor een efficiëntere fondsenmonitoring, en toegang krijgen tot historische rapporten via het Fundrella-archief. Fundrella is gratis voor professionele fondsbeleggers.”

Wat is uw belangrijkste bood-schap voor het publiek van het Fund Seminar?

“We erkennen Nederland als een vooruitstrevende en toonaangevende ESG-markt, en we willen ervoor zorgen dat ons platform beschikbaar is voor de vermogensbezitters in de regio om hun fondsenselectie en rapportage te stroomlijnen. Daarom zijn we op zoek naar een handvol institutionele pilotgebruikers in de Nederlandse markt die het platform kunnen aanpassen aan hun behoeften. Ons doel is om verandering te brengen in de sector door bewust beleggen te ondersteunen en transparantie te bieden, mogelijk gemaakt door technologie.”

Over Fundrella

Fundrella is in 2019 opgericht in samenwerking met institutionele beleggers, met als doel meer efficiëntie te brengen in de maandelijkse rapportageprocessen tussen fonds-bedrijven en professionele beleggers. Wava Bodin (M.Sc. Econ) richtte Fundrella op met als doel de handmatige pro-cessen tussen fondsbedrijven en professionele beleggers te digitaliseren. Wava’s ervaring bij BlackRock en Fidelity heeft haar een uniek inzicht gegeven in efficiënte klantenrapportage – een veelvoorkomend, onopgelost probleem, gedeeld door alle fondsbeheerders. Vandaag de dag is het plat-form geëvolueerd van een maandelijkse automatisering van de fondsenrapportage tot een fondsenselectietool voor professionele beleggers en een leverancier van waardevol-le marktinzichten voor asset managers. Fundrella wordt gebruikt door een breed scala van fondsenselectieteams in Scandinavië, die EUR 580 miljard aan belegbaar vermogen vertegenwoordigen.

www.fundrella.com

Deel dit artikel met andere: