Home | Nieuws | Nederlanders worstelen met pensioenspijt

Nederlanders worstelen met pensioenspijt

Uit onderzoek van Brand New Day blijkt dat 69 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid en het onderwijs meer voorlichting moeten geven over pensioen en financiën. Daarbij heeft 44 procent spijt niet eerder te zijn begonnen met pensioenopbouw. Twee op de drie Nederlanders verwachten een grotere rol van de overheid en het onderwijs, vooral omdat financiële educatie kan helpen bij verantwoord omgaan met geld en betere pensioenplanning. 

Het onderzoek wijst ook uit dat bijna 4 op de 10 Nederlanders verzekeraars en pensioenfondsen niet echt betrouwbaar vinden. Dit benadrukt de noodzaak van onafhankelijke financiële voorlichting door de overheid en onderwijsinstellingen. Directeur Joost Tieland van Brand New Day pleit voor meer aandacht voor financiële educatie vanaf de basisschool, wat door 78 procent van de ondervraagden wordt ondersteund. 

 Lees meer: https://www.iexprofs.nl/Column/805435/Opinie/Bijna-de-helft-van-de-Nederlanders-heeft-pensioenspijt.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=artikelen_home

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie